Leidenaren planten bomen met verhaal
geschreven door Lise Lotte ten Voorde, Marjanne Slagter en Anne Vegterlo op 29 Apr 2013 om 12:00 uur

Op een braakliggend terrein naast het spoor bij station Leiden Centraal is begin april een kweektuin geopend. De vrienden van het Singelpark, een burgerinitiatief aangezwengeld door het Stadslab, roepen hun stadsgenoten op om een plant of boom met een bijzonder verhaal in te brengen. Die krijgt dan, als het zover is, een plekje in het Singelpark. Afgelopen zaterdag 20 april gingen de eerste vrijwilligers aan de slag in de kweektuin. De voorzitter van de vriendenvereniging en enkele vrijwilligers vertellen over hun boom.

Lise Lotte ten Voorde

Lotte ten Voorde is museoloog en schreef al veel over fotografie en kunst. Ze werkt momenteel aan het aanscherpen van haar journalistieke vaardigheden. Stiekem zou ze willen doorbreken als traditional jazz zangeres.

meer artikelen van Lise Lotte ten Voorde
Marjanne Slagter

Ik ben Marjanne en doe de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Muziek, cultuur, reizen en lekker eten maken mij heel gelukkig!

meer artikelen van Marjanne Slagter
Anne Vegterlo

Anne is criminologe met een schrijversambitie. Daarom volgt ze een journalistieke minor aan de Universiteit Leiden. Ze woont in Amsterdam. Als ze later een bekende journalist is, wil ze graag meedoen met Wie is de Mol.

meer artikelen van Anne Vegterlo

reageer