Speciale planten, bloemen en bekers tijdens de Hortus Plantenmarkt

Bloemen en planten liefhebbers konden vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei hun hart ophalen in de Hortus botanicus in Leiden. Tijdens de jaarlijkse Plantenmarkt, die voor de dertigste keer georganiseerd werd, verzamelden kwekers zich om hun mooiste planten te koop aan te bieden. Langs de voetpaden in de oudste Hortus van Nederland hadden zij…

Studentenwoningen Rijnveste: relaxte woonsfeer

De bouw van vijftig zelfstandige studentenwoninge in het nieuwe Rijnveste-complex aan de Paviusstraat, is afgerond. Op 2 mei vierden de nieuwe bewoners dit feestelijke moment met een ‘Pavius-borrel’. De sfeer tussen de studenten en promovendi die het complex bewonen is gezellig en ontspannen: het heeft nog steeds wel iets weg van een studentenhuis. “Je merkt…

Paul Laudy (VVD): ‘Stop met subsidiëren van punnikkende huisvrouwen’

De gemeente Leiden moet de komende jaren stevig bezuinigen.  Vanaf 2013 zo’n 10 tot 13 miljoen euro. Als het aan de VVD ligt zal dat volledige bedrag gehaald worden door te korten op subsidies. De gemeente Leiden heeft in 2010 al stevige bezuinigingsmaatregelen genomen. Het ging toen om een bedrag van jaarlijks zo’n 30 miljoen…

[Audio] Extraverte mensen luisteren naar popmuziek

Wetenschappers aan de Universiteiten van Utrecht en Nijmegen hebben ontdekt dat je persoonlijkheid voor een groot deel je muzieksmaak bepaalt. Zo blijken extraverte mensen eerder naar popmuziek te luisteren en mensen met een honger naar nieuwe ervaringen naar jazz. Maar waarom is dit zo?  

[Audio] Pubers, muziek en persoonskenmerken

Wetenschappers aan de Universiteiten van Utrecht en Nijmegen hebben ontdekt dat je persoonlijkheid voor een groot deel je muzieksmaak bepaalt. Zo blijken extraverte mensen eerder naar popmuziek te luisteren en mensen met een honger naar nieuwe ervaringen naar jazz. Maar waarom is dit zo?

[Video] Renovatie tropische kassen Hortus Botanicus Leiden

Na 80 jaar worden de kassen van de Hortus in Leiden gerenoveerd. Kaschef Rogier van Vugt vertelt wat er gaat veranderen. Get the Flash Player to see this content.

Leiden aan de slag met slaflats

Leiden aan de slag met slaflats De gemeente gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor stadslandbouw in Leiden. PvdA, SP en GroenLinks staan achter het voorstel van de Partij voor de Dieren om leegstaande kantoorpanden te gebruiken voor de teelt van groenten. Leiden heeft te kampen met aanzienlijke leegstand van kantoorpanden en de Partij voor…

Aankomende zondag Japans festival op het Rapenburg

  Aankomende zondag Japans festival op het Rapenburg   De Japanmarkt, een markt die traditiegetrouw elk jaar eind mei plaats vindt op het Rapenburg in Leiden,  krijgt dit jaar een bijzondere aankleding, namelijk die van een ‘matsuri’.   De voorbereidingen zijn op volle gang, het evenement zal dit jaar aankomende zondag 27 mei plaats vinden….

Toekomst Trafficosaurus blijft onzeker

Het is een wonderlijke verschijning, de Trafficosaurus Luminoso. Een dinosaurusfamilie bestaande uit hengst, merrie en veulen, gemaakt van oude lantaarnpalen en verkeersborden, midden op een rotonde in de stad. Een unieke vorm van zogenaamde ‘rotondekunst’. Maar hoewel de populariteit van de verkeersdino’s groot is, kan er geen plek worden gevonden om hen permanent te vestigen….

[Video] 3 oktober op de UNESCO erfgoedlijst? Liever niet!

UNESCO heeft een erfgoedlijst en daar zou 3 Okotber ook op moeten. Hoewel, de voorzitter heeft liever niet. Get the Flash Player to see this content.